Per primer plat, vaig fer sopa de galets. Em sembla que no cal la recepta.
A vegades quan fem una trobada, per primer plat he fet un suquet que és boníssim que vaig treure d'un llibre per a principiants-hivern.
SUQUET D'ESCAMARLANTS I CLOÏSES AL CAVA.
Ingredients
- 8 escamarlants.
- 1 kg de cloïsses
- 1,5 kg de patates
- 8 grans d'all
- Una llesca de pa
- 30 gr. d'ametlles
- Un rament de julivert
- Uns brins de safrà
- 2 litres d'aigua
- 150 ml de cava
- 100 ml. d'oli
- Sal
Preparació
- Mantenir en un bol prou gran les cloïses amb aigua salada, per controlar que siguin vives i es vagin purgant.
- Pelar les patates i tallar-les esqueixant-les, reservar-les en aigua.
- Pelar els alls i retallar la crosta de pa.
Cocció
- En una cassola i amb l'oli ben calent, fregir-hi els escamarlants, salar; ha de ser una operació de tomba i tomba, no ha de durar ni 2 minuts per no passar-los de cocció i deixar l'oli ben perfumat. Retirar-los de la cassola i reservar-los.
- En el mateix oli, fregir-hi fins a enrossir-ho: els alls, el pa i el julivert, 1 minut. Apagar el foc.
- Posar en un pot el que hem fregit menys els escamarlants, afegir-hi un cullerot d'aigua, les ametlles, i el safrà, triturar-ho amb l'ajut d'un túrmix; ha de quedar triturat molt fi.
- Tornar a posar la cassola al foc i titar-hi el triturat i la resta d'aigua. Quan arrenqui el bull tirar-hi les patates, tapar la cassola i deixar-ho coure 20 minuts.
- Tirar a la cassola les cloïses i observar que en contacte amb la cocció es van obrint. Repartir-hi ràpidament els escamarlants i regar-ho amb el cava, tastar de sal i ja està llest.
Els resultat a taula
És un suquet delicadíssim i molt perfumat.
No hay comentarios:
Publicar un comentario