domingo, 9 de enero de 2011

PRIMER PLAT

SOPA DE GALETS



Per primer plat, vaig fer sopa de galets. Em sembla que no cal la recepta.

A vegades quan fem una trobada, per primer plat he fet un suquet que és boníssim que vaig treure d'un llibre per a principiants-hivern.



SUQUET D'ESCAMARLANTS I CLOÏSES AL CAVA.



Ingredients


  • 8 escamarlants.

  • 1 kg de cloïsses

  • 1,5 kg de patates

  • 8 grans d'all

  • Una llesca de pa

  • 30 gr. d'ametlles

  • Un rament de julivert

  • Uns brins de safrà

  • 2 litres d'aigua

  • 150 ml de cava

  • 100 ml. d'oli

  • Sal

Preparació



  1. Mantenir en un bol prou gran les cloïses amb aigua salada, per controlar que siguin vives i es vagin purgant.

  2. Pelar les patates i tallar-les esqueixant-les, reservar-les en aigua.

  3. Pelar els alls i retallar la crosta de pa.


Cocció


  1. En una cassola i amb l'oli ben calent, fregir-hi els escamarlants, salar; ha de ser una operació de tomba i tomba, no ha de durar ni 2 minuts per no passar-los de cocció i deixar l'oli ben perfumat. Retirar-los de la cassola i reservar-los.

  2. En el mateix oli, fregir-hi fins a enrossir-ho: els alls, el pa i el julivert, 1 minut. Apagar el foc.

  3. Posar en un pot el que hem fregit menys els escamarlants, afegir-hi un cullerot d'aigua, les ametlles, i el safrà, triturar-ho amb l'ajut d'un túrmix; ha de quedar triturat molt fi.

  4. Tornar a posar la cassola al foc i titar-hi el triturat i la resta d'aigua. Quan arrenqui el bull tirar-hi les patates, tapar la cassola i deixar-ho coure 20 minuts.

  5. Tirar a la cassola les cloïses i observar que en contacte amb la cocció es van obrint. Repartir-hi ràpidament els escamarlants i regar-ho amb el cava, tastar de sal i ja està llest.

Els resultat a taula


És un suquet delicadíssim i molt perfumat.

No hay comentarios:

Publicar un comentario